1 van 7
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Producten van Lavazza

Lavazza

Net als veel andere branderijen was Lavazza bij de oprichting in 1895 eerst een kleine levensmiddelenwinkel waarvan de eigenaar – Luigi Lavazza – ook koffie in het assortiment had en zich vol overgave aan het samenstellen van eigen blends wijdde. Na de Eerste Wereldoorlog kwam in 1927 uit deze winkel een kleine familieonderneming voort en de Lavazza-koffie veroverde – dankzij een goed distributienetwerk – de hele provincie Turijn.

De firma doorstond ook de zware tijden van de Tweede Wereldoorlog. In 1947 ontwikkelde de Milanese Aerostudio Borghi het eerste Lavazza-logo, waarop ook het actuele beeldmerk berust. Lavazza groeide gestaag verder.

De rauwe koffie wordt bij Lavazza ingekocht na controle door de Lavazza-experts, die volgens strenge kwaliteitsvoorschriften werken. Bij het proeven volgt een precieze smaakbepaling van de bonen, om de geschiktheid voor de bekende Lavazza-blends te testen. In de diverse branderijen worden ze dan in convectieovens met warme lucht gelijkmatig en voorzichtig tot de gewenste gradatie gebrand.

1 van 7