1 van 5
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Producten van Dallmayr

Dallmayr

In de Beierse hoofdstad is ‘der Dallmayr’, zoals Münchenaren het stamhuis van deze traditionele branders noemen, een instituut. Wat rond het jaar 1700 als handelszaak van koopman Christian Reitter begon, heeft zich ontwikkeld tot een modern familiebedrijf, met afdelingen voor delicatessen, gastronomie, party & catering, koffie & thee en vending & office.

De naam van het imperium komt van koopman Alois Dallmayr die de winkel in 1870 overnam. In 1895 ging het bedrijf over op Anton en Therese Randlkofer. Vanaf 1931 hield men zich ook bezig met koffie. Dallmayr haalde een echte vakman in huis die op de delicatessenafdeling een speciale afdeling inrichtte voor koffie: voor de inkoop van rauwe bonen en de verkoop van gebrande koffie. Hij bediende zelf de brander. Dat was het moment dat Dallmayr Kaffee werd geboren.

Intussen is koffie de belangrijkste bedrijfstak van de onderneming geworden. Het assortiment omvat talloze lijnen, naast de Classic-koffies ook de Crema D’Oro – voor liefhebber van een uitgesproken crema – en de op Italiaanse koffie geïnspireerde Caffè Crema Perfetto en Espresso Intenso.

1 van 5